Chokladkaka med squash

100g Mörkt blockchoklad
1dl Olja
100g Smör, rumstempererat
4½ dl Socker
3 Ägg vispade
1tsk Vaniljsocker
4½ dl Vetemjöl
1dl Kakao
2tsk Bikarbonat
1tsk Salt
1dl Kaffegrädde
7dl Grovt riven squash

Smält chokladen i olja i microplus kanna med mikrovågs ugnen på mycke låg effekt.
Rör smöret poröst i vippskål 3 lit och blanda i socker, de vispade äggen och vaniljen. Vispa kraftigt häll i chokladen och vispa vidare.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Skölj silikonform rund 2,4 lit skaka av vattnet.
Häll i smeten och grädda i 175 °C i ca 45 minuter.
Testa med sticka.
Låt kakan svalna helt innan den täcks med vispgrädde eller glasyr.

Spenat muffins

14 stycken

3dl Dinkelmjöl
2½ dl Vetemjöl
3tsk Bakpulver
1tsk Salt
2tsk Oregano
3 Ägg
3dl Gräddfil
3msk Olivolja
½ tsk Sambal oelek
100g Finriven parmesan
250g Hackade bladspenat, tinad urkramad chillipeppar


Blanda alla de torra ingredienserna.
Vispa äggen med gräddfilen. Tillsätt oljan under vispning och rör ner sambal oelek, parmesan och spenat.

Rör ner de torra ingredienserna och krydda med chillipeppar.

Fördela smeten i två silikonform 7 muffins.
Grädda  i 200 °C i 20-25 minuter. prova med sticka.

2 st recept om: Annas snabba..

..kyckling

Ta filéerna efter hur många potioner du vill tillaga. I en skål pressar du vitlök, häller i lite olivolja, salt, citronpeppar och oregano. Rör ihop och gnid sedan in det på filéerna på båda sidor. Häll lite olivolja i UltraPlus 3L och lägg i filéerna. Beroende på hur många du har i UltraPlus kan det ta lite olika tid, men med 4 filéer så räcker det med att först köra på högsta effekt i mikron i 5min, ta ut och vänd filéerna och kör 5min till. Då blir de genomstekta. Ställ sedan in UltraPlus i den vanliga ugnen på 200grader så kyckligen får lite färg (även och filéerna kan få färg i mikron också).


..rostade grönsaker i ugn

Dela potatis, morötter och gul lök i klyftor, röd och gul paprika skuren i stora bitar, släng i dom i den stora UltraPlus (5L), häll över lite olivolja, salta och krydda med någon god krydda som passar. Rör om med rörsleven. Ställ in UltraPlus i mikron och kör på högsta effekt i 5min. Ta sedan ut grytan och ställ in den utan lock i ugnen på 200grader i ca 20min tills potatisen är klar. Färdigt!

Ylvas Rödspättafiléer

4 personer

Ingredienser:
750g Rödspättafiléer
Kräftost-mjukost
Kräftkaviar
Salt
Citronpeppar
1 påse Smögen- eller Hummersås
5cm Purjolök
0,5dl Vatten
Dill
Citron

Tupperwareprodukter:
UltraPlus (3L alt. 2L)
TupperChef sax
Orient kryddkvarn
SnabbShaker
Kockkniv

Klipp isär filéerna på längden med TupperChef sax.
Bred på kräftost och en tunn sträng kaviar på filéerna.
Rulla ihop och ställ på högkant u UltraPlus.
Salta och peppra från Kryddkvarnarna.
Slå över 0,5dl vatten och tillaga vid 750 watt i mikro i3min.
Blanda 1 påse sås med 2dl vatten i SnabbShaker. Häll över fisken.
Skiva purjolöken med Kockkniven och lägg på fisken i UltraPlus.
Tillaga ytterligare 3min vid 750 watt i mikro.
Granera med dill och skivad citron.
Servera med pressad potatis och en god sallad.

Spaghetti Bologanaise

Huvudrätt för 4 personer

Ingredienser:
1 burk hackade tomater
4msk Tomatpuré
2 Vitlöksklyftor
2 Små lökar
500g Nörfärs
2msk Olja
4msk Ketchup
2msk Färsk basilika
½tsk Cayennepeppar
Salt och peppar

Tuppewareprodukter:
UltraPlus (3L)
Konservöppnare
Vitlökspress
Mini quickChef
Rörslev
Orient Kryddkvarn och kryddbehållare
Örtkniv

Öppna burken med Konservöppnaren. Häll tomaterna och puré i UltraPlus.
Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus.
Skär löken ett par klyftor. Lägg Mini QuickChef och tillsätt på locket. Vrid några gånger fram och tillbaka tills löken är ordentligt hackad. Häll i UltraPlus.
Nötfärs, olja, och ketchup hälls i UltraPlus och blandas med Rörslev.
Hacka basilikan fint med Örtkniven och strö över tillsammans med cayennepeppar från Kryddbehållaren i UltraPlus.
Mal salt och peppar från Kryddkvarnarna över maträtten
Sätt locket på UltraPlus och tillaga i miko vid 750 watt i 6min. ta ut maträtten och rör om. Tillaga i yttligare 6min. vid 750 watt.
Ta ut och rör runt, sätt på locket och låt maträtten vila 3min innan servering.
Servera med spaghetti.

Vingas goda fisksoppa

4 personer

400g Torskfilé (alt. 200g Torskfilé, 200g Laxfilé)
1 burk krossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
5dl Crèeme fraiche
1 Knippe hackad dill
2 st Fiskbuljongtärningar
½kg Skalade räkor
1dl Vatten

Dela fisken i mindre bitar.
Blanda i UltraPlus tomatkross, fisk, smula ner buljongtärningarna och pressa i vitlöksklyftorna. Kör på 750 watt i ca 5min (tills fisken är klar).
Blanda i créeme fraiche, vatten och finhackad dill. Kör på 750 watt ca 2 till 3min till.
Rör sist i de skalade räkorna och låt soppan bli varm.

Gratinerad endivesallad med kyckling

Huvudrätt för 4 personer

Ingredienser:
3 st Endivesalladshuvud
1,5dl Hönsbuljong
4st Kycklingfiléer (ca ½kg)
1 Liten lök
1 Vitlöksklyfta
2msk Timjan
1,5dl Vispgrädde eller crèeme fraiche
2dl crèeme fraiche 34% eller Milda Delfine Mat
4msk Dijonsenap (med hela korn i)
50g Ost
Salt och peppar

Tupperwareprodukter:
UltraPlus 3L
Örtkniven
Kockkniven
MicroPlus
Rörsleven
Bake-to-Basic rivjärn

Förvärma ugnen till 200°C
Skär av botten på salladshuvudet med Örtkniven och ta bort dåliga blad. Dela i fyra delar och fördela med UltraPlus.
Skär löken i tärningar med Örtkniven och pressa vitlöken med Vitlökspressen. Häll lök och vitlök i UltraPlus.
Skär kycklingen i tunna strimlor med Kockkniven och häll i UltraPlus tillsammans med timjan.
Tillsätt 0,5dl hönsbuljong och tillaga i ugn i 10min.
Häll grädde, crèeme fraiche, resten av hönsbuljongen och senap i MicroPlus.
Tillaga i 2½min under lock vid 750 watt. Ta ut, rör runt med Rörsleven och häll i UltraPlus.
Krydda med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
Riv osten på Bake-to-Basic rivjärn och strö över maträtten.
Tillaga i yttligare 30min i ugnen tills utan är gyllene.
Servera med t ex ris.

Potatismuffins

7 Muffins, Silikonform 7 muffins.

4hg Mandelpotatis
2tsk Fänkålsfrön
3 Ägg å 60 g
2dl Vispgrädde
Salt, peppar


Sätt ugnen på 175°C
Skala potatisen och strimla potatisen med btb
Rivjärn med Julienneplattan monterad.

Fördela potatisen i silikon 7 muffins. Strö
fänkålsfrön, salt och peppar över potatisen.

Vispa ägg och grädde och häll över potatisen.
Tillaga i ugn ca 30 minuter tills potatisen är gyllene
och mjuk.

Vänd ut potatismuffinsen på ett fat och servera.
Tips! Byt ut fänkålsfrön mot en hackad vitlöksklyfta
som blandas med potatisstrimlorna.

Potatissoppa med spröd Serranoskinka

4 personer

Ingredienser:
1kg Potatis
½dl Vatten
400g Rödlök
3msk Brunt farinsocker
2 Vitlöksklyftor
2tsk Paprikapulver
1,25dl Vitt vin
1L Hönsbuljong
Salt
Peppar
Brödkrutonger
80g Serranosskinka i skivor (Går även att ersätta med bacon)

Tupperwareprodukter:
UltraPlus 3L
Grönsaksskalare
Örtkniv
Vitlökspress
Grönsaksstöt

Orient kryddkvarn
IsDuo 3,5L
Ev. QuickChef

Skala potatisarna med Grönsaksskalaren och skär dem i tärningar (ca 2x2cm) med Örtkvniv. Häll potatis och vatten i UltraPlus.
Tillaga vid 750 watt i 8min. Ta ut och rör runt.
Skär löken i klyftor eller tärningar med Örtkniven och häll i UltraaPluss. Tillsätt olja och socker.
Pressa vitlöken med vitlökspressen och häll i UltraOlusen. Sätt på locket.
Tillaga under lock i 3min vid 750 watt. Ta ut och blanda.
Mosa potatisarna med Grönsaksstöten och tillsätt vin, buljong och 1tsk paprikapulver. Rör runt.
Tillaga under lock ytterligare 3min vid 750 watt.
Smaka av soppan med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
Anrätta i IsoDuo och dekorera med 1tsk paprikapulver.
Srek Serronoskinkan i en stekpanna tills den blir spröd.
Servera med brödkrutonger och spröda Serrano skivor.

Tjockskurna revben

Tjockskurna revben en paket
1msk Soya
3msk Flytande honung
1tsk Rosmarin

Blanda ingredienserna och häll över revbenen, i UltraPlus som skall in i ugnen på 220grade i ca 50min. Locket på så behöver du inte ösa. Vill du ha morötter så lägg i dem efter 20min.
Servera med potatis i en skysås som du reder av spat från revbenen.

Kasslergratäng

4 potioner ris
3dl Grädde
Svartpeppar
2-3dl Riven ost
1 liten burk ananasringar
ca 700gr kassler
3 Tomater
1 Purjolök

Kokariser och lägg det i botten på Ultraplus Lasagnefat
Skärkasslern, tomaterna, purjon och ananasringarna i små bitar och lägg ovanpå riset
Krydda med svartpeppar och strö över den rivna osten
Häll på grädden och gratinera ugnen på 225grader i ca 20min

Blomkålslåda Provencale

(4 personer)

10 st Soltorkade tomater
800gr-1200gr Blomkålshuvud
1,5L till 2L Vatten
4 st Grönsaksbuljongtärningar
1dl Oliver, svarta urkärnade
4msk Pinjenötter

Smultäcke
1dl Ströbröd
1dl Persilja finhackad
1 st Citron
1 st Vitlöksklyfta stor pressad
2krm Salt
2krm Svartpeppar nymald

Sätt ugnen på 225grader
Lägg de solrostorkade tomaterna i blöt varmt vatten. Dela blomkålshuvudet i buketer
Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg i och koka blomkålen ca 3min. Den skall fortfarande vara ganska hård
Ta upp blomkålen med en hålslev och lägg i Ultraplus Lasagnefat
Häll på 3dl av buljongen
Blanda ihop ingredienserna till "smultäcket"
Grovhacka oliverna. Strimla eller klipp tomaterna
Fördela oliverna, tomater och pinjenötter över blomkålen
Strö över smultäcket
Sätt in Lasagnefatet i mitten av ugnen ca 10-15min. Ta ev av locket sista minuterna för att få mer färg

Servera sallad och bröd till.

Bomelett i ugn

(4 personer)

150gr Korv, rökt kött eller bacon
600gr Sommargrönsaker frysta
2msk Persilja klippt
8 st Ägg
1dl Vatten
1tsk Salt
1krm Svartpeppar, nymald

Sätt på ugnen på 225grader
Skär korven i tärningar. Fräs tärningarna i sitt eget fett. TIllsätt därefter sommargrönsakerna och persiljan
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar
Häll fräset i Ultraplus Lasagnefat och häll på omelettsmeten
Grädda mitt ugnen ca 20min tills omeletten har stelnat. Ta ev av locket de ststa minuterna

Servera med grovt dinkelbröd till.

Varm Tomatsallad

100g eller 200g Serrano skinka skuren i tärningar
250g Lättstekt bacon i tärningar
125g Cherrytomater i klyftor
4msk Mozzarella
2msk Olivolja
½ Balsamvinäger
2klyftor Lök hackad i små tärningar
8kvistar Vitlök skuren i små tärningar, färsk basilika, salt och peppar, Rostade pinjekärnor till dekoration

Alla ingredienser utom Mozzarella blandas ordentligt och läggs i UltraPlus Lasagnefat
Mozzarellaosten skärs i tunna skivor, använd gärna äggdelaren
Fördela ostskivorna över tomatblandningen
Placera UltraPlus Lasagnefat i ca 10min tills osten är gyllenbrun

Dekorera med pinjekärnor och servera med ett gott matbröd.

Bakad pasta med spenat och skinka

(Mordern makaronipudding 4 personer)

300gr Pasta (helst penne)
250gr Fryst hel spenat
200gr Rökt skinka el kalkon
4 st Ägg
250gr Kesella
2dl Mjölk
1tsk Salt
1krm Svartpeppar nymald
1dl Riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225grader.
Tina spenaten och koka pastan
Strimla skinkan
Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar
Rör ner skinka och spenat i äggsmeten
Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i UltraPlus Lasagnefat
Häll över äggsmeten och strö över osten
Grädda i mitten av ugnen 25-30min

Servera gärna med stekta tomater. God att värma även nästa dag.


Receptsamling för TPW UltraPlus Lasagnefat

Unik tillagningsprodukt som tål temperaturer från -25°C till +230°C
God värmefördelning ger kortare tillagningstid än normalt
Änvänd även Ultraplus vid förvaring i kyl och frys
Sätts ej ovanpå varm spis/plattor
För såväl vanlig ugn som mikro


Man behöver int lära sig nya recept för att använda UltraPlus, man behöver bara komma ihåg att man lagar dem på ett snabbare och enklare sätt med UltraPlus.

Som jämförelse fungerar den som en lergryta men som man inte behöver blötlägga först.

Kött och övrig mat blir saftigt och maten lagas stänkfritt när man har locket på.
Lock och behållare kan användas separat och blir två fat till ugnen.

Använd UltraPlus Lasagnefat inte bara för att göra lasagne utan alla tänkbara "gratänger" t ex Potatisgratäng, Kålpudding, Köttfärslimpa, Rotsaker i ugn mm.

Klyfta och lägg i potatis, sötpotatis, morötter, lök och t ex laxbitar högst upp. Salta och krydda med dina favorit kryddor.
Stek ca 20min i ugn med lock på. Middag klar. Servera med smaksatt creme fraiche.
Stek kotletter lätt på spisen så de får stekyta och lägg över rotsakerna som alternativ.

Laga fisk enkelt — Ca ½kg färsk fiskfilé (el fryst men tinad) tillagas i 30-40min på 160°.
Krydda med dina favorit kryddor t ex citronpeppar, salt och dill (+ev potatis och grönsaker).

Baka enkelt olika långpannebröd och mjuka kakor.

Pröva DINA recept och kolla då det är kortate tillagningstid.

Limpa i Ultra plus 3L

5dl Vatten (ljummet)
1tsk Salt
25g Jäst
ca: 9dl Mjöl (Grekiskt lantbrödsmjöl)

Blanda Jäst, salt, vatten i vispskål 3L blanda i mjölet.

Rör till en jämn deg (lös). Platta till degen, torka av grytan från ev. mjöl rester.

Smörj med lite olja på insidan av kanterna sätt på locket och låt jäsa 20-30min.

Sätt Ultraplusen på sista falsen i ugnen.

200 grader i 2tim.

Smaklig måltid!

Tupperware produkter och demo visning

Har du något garantibyte?
Borta någon del till någon pprodukt?
Vill du ha en katalog och beställa någon produkt?

Recept finns till vissa produkter!

Ring till Gun Lindberg
070-6922152
Många bra priser

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0