Fyllda grönsaker

En läcker varmrätt som kan serveras med tzatziki och naanbröd.

4- 5 personer

Ingredienser

½ dl ris eller 3 dl kokt ris) tex Jasmin eller Basmati
2½dl vatten
2 squash
3 paprikor
1 lök
olja
500 g oxfärs
4 tsk curry
 2 msk ketchup
3 msk creme fraiche
salt och pepper

.Förvärm ugnen till 200 °C varmluft
. Häll 1½ dl okokt ris  i EasyRice  tillsammans med 2½ dl vatten. Sätt  på locket och koka riset i mokrovågsugnen i ca 8 min vid 8000 w.
. Dela squashen på längden. Gröp ur den med glasskopa tills skalen är ca 1 cm tjocka. Tryck ut vätskan ur squashköttet och lägg åt sidan.
. Skär paprikan på längden. Ta bort kärnhus och stjälk.
. Lägg grönsakerna i ultraplus rektangulär 3,5 I och i locket.
. Hacka lök och bryn i en panna i lite olja. Tillsätt färsen. Häll i curryn när köttet har stekts och bryn ett ögonblick innan ketchup och squashh tillsätts.
. Ta pannan från värmen och rör ner det kokta riset och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
. Fördela kött - och risblandningen i grönsakerna.
. tillaga i varmluftsugn vid 200°C i 10 min. Häll riven ost över grönsakerna och tillaga i ytterligare 10 min tills grönsakerna är mjuka och osten är gyllene.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0