Mozartkulor
ca 30 kulor
250 gram mjuk dansk nougat
250 gram mandelmassa
2 msk vit sirap
3 dl florsocker
200 gram mörk choklad
Dela nougaten i 30 bitar. Rulla dom till kulor.
Blanda mandelmassan med florsocker och sirap. Arbeta tills massan är smidig.
Rulla in nougatkulorna i mandelmassa, kulorna skall täckas helt.
Smält chokladen i micropluskannan och rulla kulorna i den, ställ att stelna på silikon
bakunderlag. Förpacka gärna kulorna i celofanpapper och lägg dem sedan i enn vacker
burk. En god och vacker värdinnegåva. Förvaras svalt, men ej kyl.
250 gram mjuk dansk nougat
250 gram mandelmassa
2 msk vit sirap
3 dl florsocker
200 gram mörk choklad
Dela nougaten i 30 bitar. Rulla dom till kulor.
Blanda mandelmassan med florsocker och sirap. Arbeta tills massan är smidig.
Rulla in nougatkulorna i mandelmassa, kulorna skall täckas helt.
Smält chokladen i micropluskannan och rulla kulorna i den, ställ att stelna på silikon
bakunderlag. Förpacka gärna kulorna i celofanpapper och lägg dem sedan i enn vacker
burk. En god och vacker värdinnegåva. Förvaras svalt, men ej kyl.
Kommentarer
Trackback