Empaladas med skinka och ost

Tillagning 30min + 12min i ugnen i 225 grader

Ingredienser:

Pirodeg:
3dl Vetemjöl
1dl Majsmjöl
1tsk Bakpulver
2krm Salt
125g Smör
4msk Vatten

Fyllning:
½ liten lök
1 Vitlöksklyfta
1 Grön chili, t ex Jalapeno
½ msk rapsolja
1 Tomat
1krm Salt
50g Cheddarost

Pensling:
Ägg

Gör så här:
1. Montera kniven Quick Chef III.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och smör i Quick Cheff III till en grynig massa.
3. Tillsätt vatten.
4. Låt degan vila i kylskåp medan fyllningen görs.
5. Kärna ur och skalla chili och paprika. Skala lök och vitlök. Finhacka allt i Mini Quick Chef.
6. Hetta upp oljan i en TChefseries kastrull 2,4 liter. Fräs lök, vitlök, chili och paprika i oljan.
7. Tärna tomamten med TupperChef tomatkniv och blanda ner i en kastrullen.
8. Låt puttra i 2min. Krydda med salt och låt svalna.
9.Finstrimla skinkan med TupperChef universalkniv. Blanda ner i en kastrull.
10. Riv osten i Multikvarnen.
11. Vispa ett ägg med Vispen i en Bake-to-Bacis vispskål 6,5dl.
12. Kavla ut degen tunt med brödkaveln på mjölat degunderlag. Ta ut rundel med Mini Pie Maker. Lägg rundeln på ovansidan av din Mini Pie Maker.
13. Lägg en liten sked av fyllningen på rundeln. Tag lite riven ost och lägg ovanpå. Använd silikonpenseln för att pensla kanten med uppvispat ägg. Tryck ihop din Mini Pie Maker så att rundeln formas till en pirog.
14. Lägg pirogen på ett silikon bakunderlag.
15. Använd silikonpenseln för att pensla ovansidan på varje pirog med uppvispat ägg.
16. Grädda i 12-15min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0