Gratinerad endivesallad med kyckling

Huvudrätt för 4 personer

Ingredienser:
3 st Endivesalladshuvud
1,5dl Hönsbuljong
4st Kycklingfiléer (ca ½kg)
1 Liten lök
1 Vitlöksklyfta
2msk Timjan
1,5dl Vispgrädde eller crèeme fraiche
2dl crèeme fraiche 34% eller Milda Delfine Mat
4msk Dijonsenap (med hela korn i)
50g Ost
Salt och peppar

Tupperwareprodukter:
UltraPlus 3L
Örtkniven
Kockkniven
MicroPlus
Rörsleven
Bake-to-Basic rivjärn

Förvärma ugnen till 200°C
Skär av botten på salladshuvudet med Örtkniven och ta bort dåliga blad. Dela i fyra delar och fördela med UltraPlus.
Skär löken i tärningar med Örtkniven och pressa vitlöken med Vitlökspressen. Häll lök och vitlök i UltraPlus.
Skär kycklingen i tunna strimlor med Kockkniven och häll i UltraPlus tillsammans med timjan.
Tillsätt 0,5dl hönsbuljong och tillaga i ugn i 10min.
Häll grädde, crèeme fraiche, resten av hönsbuljongen och senap i MicroPlus.
Tillaga i 2½min under lock vid 750 watt. Ta ut, rör runt med Rörsleven och häll i UltraPlus.
Krydda med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
Riv osten på Bake-to-Basic rivjärn och strö över maträtten.
Tillaga i yttligare 30min i ugnen tills utan är gyllene.
Servera med t ex ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0