Blomkålslåda Provencale
(4 personer)
10 st Soltorkade tomater
800gr-1200gr Blomkålshuvud
1,5L till 2L Vatten
4 st Grönsaksbuljongtärningar
1dl Oliver, svarta urkärnade
4msk Pinjenötter
Smultäcke
1dl Ströbröd
1dl Persilja finhackad
1 st Citron
1 st Vitlöksklyfta stor pressad
2krm Salt
2krm Svartpeppar nymald
Sätt ugnen på 225grader
Lägg de solrostorkade tomaterna i blöt varmt vatten. Dela blomkålshuvudet i buketer
Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg i och koka blomkålen ca 3min. Den skall fortfarande vara ganska hård
Ta upp blomkålen med en hålslev och lägg i Ultraplus Lasagnefat
Häll på 3dl av buljongen
Blanda ihop ingredienserna till "smultäcket"
Grovhacka oliverna. Strimla eller klipp tomaterna
Fördela oliverna, tomater och pinjenötter över blomkålen
Strö över smultäcket
Sätt in Lasagnefatet i mitten av ugnen ca 10-15min. Ta ev av locket sista minuterna för att få mer färg
Servera sallad och bröd till.
10 st Soltorkade tomater
800gr-1200gr Blomkålshuvud
1,5L till 2L Vatten
4 st Grönsaksbuljongtärningar
1dl Oliver, svarta urkärnade
4msk Pinjenötter
Smultäcke
1dl Ströbröd
1dl Persilja finhackad
1 st Citron
1 st Vitlöksklyfta stor pressad
2krm Salt
2krm Svartpeppar nymald
Sätt ugnen på 225grader
Lägg de solrostorkade tomaterna i blöt varmt vatten. Dela blomkålshuvudet i buketer
Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg i och koka blomkålen ca 3min. Den skall fortfarande vara ganska hård
Ta upp blomkålen med en hålslev och lägg i Ultraplus Lasagnefat
Häll på 3dl av buljongen
Blanda ihop ingredienserna till "smultäcket"
Grovhacka oliverna. Strimla eller klipp tomaterna
Fördela oliverna, tomater och pinjenötter över blomkålen
Strö över smultäcket
Sätt in Lasagnefatet i mitten av ugnen ca 10-15min. Ta ev av locket sista minuterna för att få mer färg
Servera sallad och bröd till.
Kommentarer
Trackback